broj osoba: 4
priprema: 80 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
700 g svinjetine, 1 crveni luk, 80 ml biljnog ulja, 60 ml suhog crvenog vina, 3 žlice vinskog octa, 3 žlice sojina umaka, 1 žlica nasjeckanog češnjaka, 1 žlica nasjeckanog đumbira, 1 1⁄2 žličice šećera
Priprema:
Pripremite štapiće za ražnjiće i na svaki od njih poslažite dva komada svinjetine i dva komada luka ili više, ovisno o veličini na koju meso narežete. Začinite ih solju i paprom. Posložite ih u posudu s poklopcem. Sve preostale sastojke umutite u srednje velikoj posudi. Prelijte marinadu preko ražnjića. Ostavite na sobnoj temperaturi oko dva sata ili ih poklopite i stavite u hladnjak preko noći. Povremeno ih okrećite. Marinadu ocijedite u manju tavu i podgrijte je. Pustite da prokipi, dvije minute. Ražnjiće pripremite na vanjskom roštilju ili u tavici. Povremeno ih premažite dobivenim umakom nastalim od marinade dok se peku. Poslužite toplo i uz prilog po želji!