Ovisno o korištenim sastojcima, mogu imati puno kalorija, a onima koji paze na prehranu poseban je problem i korištenje bijelog pšeničnog brašna, no postoji alternativa
Vidi originalni članak
Integralno pirovo brašno je nutritivno gledano bolji izbor od pšeničnog bijelog brašna, a s njim se može pripremati hrana jednako kao i sa bijelim pšeničnim brašnom.
POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi kako iskoristiti brašno, a da nije samo za kruh
Sastojci za 4 komada:
- 100 g pirovog brašna
- 1 dcl mlake vode
- 200 g posnog sira
- 1 jaje
- sol
- maslinovo ulje
- 2 žlice grčkog jogurta
Priprema:
Brašnu dodajte sol i vodu te umijesiti tijesto. Razvaljajte ga i punite sirom koji ste lagano posolili. Tijesto potom zarolajte i presijecite tanjurom tako da dobijete četiri štrukla. U posudu premazanu maslinovim uljem stavite štrukle i prelijte ih smjesom jaja, jogurta i soli. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i pecite oko pola sata.