Količina ovog jela je dovoljna za pet osoba, a priprema će trajati oko sat i pol vremena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
150 g sušenih marelica - narezanih na komadiće, svinjski kare oko 900 g, 6 češnjeva češnjaka - sitno sjeckanog, 1,5 žličica svježeg ružmarina - plus grančice za ukrašavanje, 1 šalica pilećeg temeljca, 1 žličica soli, 1 žličica svježe mljevenog papra
Priprema:
U posudi na srednjoj vatri zakuhajte marelice u pola šalice vode. Maknite s vatre i pustite da odstoji dok marelice ne upiju vodu, oko 10 minuta. Tankim nožem po cijeloj dužini karea napravite rupu za punjenje. U rupu ugurajte kuhaču te je proširite. U zdjelici izmiješajte marelice, pola količine češnjaka i 1/4 žličice soli.
Punjenjem napunite kare i povežite ga koncem. U mužaru istucite ružmarin, ostatak soli i žličicu papra, umiješajte češnjak i dobro istrljajte meso izvana. Pecite na 160 stupnjeva 45 minuta. Izvadite iz pećnice, prelijte temeljcem i vratite u pećnicu. Podlijevajte svakih 15 minuta sokom od pečenja. Neka se peče još sat vremena. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji 20 minuta. Poslužite uz prilog po želji.