Kako god pripremili juneću roladu, ona je uvijek poslastica. Ali s vremena na vrijeme dobro je isprobati nešto novo, spojiti nespojive okuse i obogatiti svoj kućni meni.
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 750 g juneće potrbušine
- sol, papar
- 6 češnjeva češnjaka
- 3 žlice origana
- 3 lista kadulje
- 165 g maslina punjenih inćunima
- 180 g sira pecorino
- 45 g krušnih mrvica
- žlica vinskog octa
- 3 žlice maslinova ulja
Priprema:
Meso razrežite po dužini, ali ne do kraja, pa ga otvorite poput knjige. Batom za meso istucite ga dok ne postane podjednake debljine. Posolite ga i popaprite.
U zdjeli pomiješajte protisnuti češnjak, narezanu kadulju, origano, naribani sir, krušne mrvice, ocat, 2 žlice ulja i masline. Smjesu namažite na meso pa pažljivo zarolajte. Svežite ga kuhinjskim koncem i na tavi, na žlici ulja, popecite sa svih strana.
Zatim ga prebacite u posudu za pečenje i pecite oko 35 minuta na 150°C. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa poslužite.