To je to što me zanima!

Sočna i fina zimska čupava torta

Za pripremu ove slastice trebat će vam nešto više vremena, ali kada ju probate, vidjet ćete da se to definitivno isplati. Poslužite ovu tortu svojim ukućanima i oduševite ih
Vidi originalni članak

broj osoba: 5

priprema: 80 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

za tijesto: 2 jaja, 8 g vanilin šećera, 100 g šećera, 50 ml suncokretova ulja, 50 g maslaca, 340 g brašna, 10 g praška za pecivo;

za kremu: 200 g kompota od bresaka, 400 ml mlijeka, 10 g vanilin šećera, žumanjak, 3 žlice šećera, 4 žlice kukuruznog škroba, 200 ml vrhnja za šlag, usitnjeni bademi

ODLIČAN JE Fini desert koji se ne peče gotov za 15 minuta, a u njega ne stavljate brašno, jaja ni šećer

Priprema:

U zdjelu stavite jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te promiješajte. Dodajte maslac, a zatim brašno i prašak za pecivo te zamijesite tijesto. Od tijesta odvojite dio te napravite kuglu veličinu šake, omotajte prozirnom folijom pa stavite na 20 minuta u zamrzivač. Namašćeni okrugli kalup obložite preostalim tijestom. Narežite breskve na kockice. U lonac ulijte mlijeko, vanilin šećer, žumanjak i šećer. Zatim dodajte kukuruzni škrob i promiješajte pjenjačom. Ulijte i vrhnje za šlag te usitnjene breskve. Prebacite kremu na tijesto i zagladite. Po kremi naribajte tijesto iz zamrzivača i pospite listićima badema. Pecite u pećnici na 180-200 stupnjeva 25 minuta. Izvadite tortu iz pećnice i pospite šećerom u prahu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 15.01.2024.

    odlična torta

Komentiraj...
Vidi sve komentare