broj osoba: 5
priprema: 80 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
za tijesto: 2 jaja, 8 g vanilin šećera, 100 g šećera, 50 ml suncokretova ulja, 50 g maslaca, 340 g brašna, 10 g praška za pecivo;
za kremu: 200 g kompota od bresaka, 400 ml mlijeka, 10 g vanilin šećera, žumanjak, 3 žlice šećera, 4 žlice kukuruznog škroba, 200 ml vrhnja za šlag, usitnjeni bademi
Priprema:
U zdjelu stavite jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te promiješajte. Dodajte maslac, a zatim brašno i prašak za pecivo te zamijesite tijesto. Od tijesta odvojite dio te napravite kuglu veličinu šake, omotajte prozirnom folijom pa stavite na 20 minuta u zamrzivač. Namašćeni okrugli kalup obložite preostalim tijestom. Narežite breskve na kockice. U lonac ulijte mlijeko, vanilin šećer, žumanjak i šećer. Zatim dodajte kukuruzni škrob i promiješajte pjenjačom. Ulijte i vrhnje za šlag te usitnjene breskve. Prebacite kremu na tijesto i zagladite. Po kremi naribajte tijesto iz zamrzivača i pospite listićima badema. Pecite u pećnici na 180-200 stupnjeva 25 minuta. Izvadite tortu iz pećnice i pospite šećerom u prahu.