To je to što me zanima!

Smokve stavite na pizzu, idu sa zrelim sirevima i gorgonzolom

Dok je sezona, jedite ih svježe. Imaju malo kalorija jer sadrže 80 posto vode. Bogate su i prirodnim šećerima te vlaknima. Mogu biti dobra zamjena za šećer, ali oni s dijabetesom ne bi trebali u njima pretjerivati
Vidi originalni članak

Obožavamo ih u slanim i slatkim jelima, likerima i marmeladama. Nisu loše ni u salatama, a kod dodataka ne zaboravite na mediteranske namirnice i začine, poput mozzarelle, maslinova ulja, bosiljka i drugih. Uskoro će i priprema prvih zimnica, a zrele smokve idealne su za domaću marmeladu od smokava - za palačinke i kruh. Pripremite lonac u kojem ćete prokuhati staklenke i poklopce. Prvo zakuhajte vodu u loncu i stavite kuhati staklenke. Neka se kuhaju najmanje tri minute kako biste uništili bakterije te ih posebnom hvataljkom izvadite i stavite na čistu podlogu da se ocijede.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 9

  • Ivanildo Bertone ⚒ 08.08.2024.

    U SWE sam jeo pizzu i na njoj banane narezane na kolutiće. Užaaaas.... 

  • mars7 08.08.2024.

    Ne volim u pizza nI voce ni povrce samo obicna je najbolja

  • Tona Kolar 08.08.2024.

    prvo ananas i sad smo na smokvama i siru.. ipak ću ja to jesti odvojeno a pizza neka je "miješana".

Komentiraj...
Vidi sve komentare