Ljudi iz Velike Britanije, Australije i SAD-a već neko vrijeme na društvenim mrežama dijele fotke svojih delicija u kojima glavnu ulogu imaju smokve na tostu. Gurmani širom svijeta kombiniraju smokve i sa slatkim i slanim sastojcima.
POGLEDAJTE VIDEO:
Baš kao i tost od avokada, jelo od smokava vrlo je jednostavno napraviti, jer većina korisnika prelijeva tost ricottom ili krem sirom prije dodavanja fotogeničnog voća. Također, mnogi tost prelijevaju orasima i medom za savršeni jesenski doručak.
Prema nedavnom izvješću britanske tvrtke Waitrosea, prodaja svježih smokava porasla je za 52 posto na godišnjoj razini.
- Potražnja kupaca za sezonskim smokvama raste, pa smo bili u potrazi za najukusnijim smokvama koje smo mogli pronaći. Sorta 'Cuello de Dama' je najbolje što sam probao - tekstura je izuzetna i nevjerojatno pekmezna. Smokve su svestrane - super su kao međuobrok ili u kombinaciji sa slatkim ili slanim jelima - rekao je Jake Tilling, jedan od kupaca smokava.
Otmjeni preljevi za tost, posebno avokado, veliki su prehrambeni trend posljednjih godina, a maslac od graška na tostu je također postao omiljen na Instagramu među gurmanima.
Zadnjih mjeseci smokve na tostu privlače pažnju ljubitelja hrane, a trend je podržala i gastronomska spisateljica i televizijska voditeljica Nigella Lawson.