Umjesto kupovnog, pripremite domaći maslac od kikirikija. Pripremite 250 grama oljuštenog kikirikija, a to odgovara otprilike 350 g kikirikija u ljusci. Tostirajte ga u pećnici na 170°C ili u tavi na pet do deset minuta, dok ne osjetite miris pečenog kikirikija.
POGLEDAJTE VIDEO: Vodič za uštedu
Ostavite da se ohlade pa ih prebacite u blender. Prvo miksajte dok ne postane prah. Zatim nastavite dok se ne počne stvarati kremasta smjesa. Dodajte u smjesu dvije žličice maslinova ulja i po potrebi žličicu vode.
Ponovno miješajte, a na kraju začinite prstohvatom soli i žličicom meda. Probajte smjesu pa dodajte još soli ili meda, kako vam se sviđa. Miješajte dok ne dobijete lijepu kremu.
Možete ga spremiti u staklenku i držati u hladnjaku do tjedan dana. Od ove količine dobit ćete 250 grama maslaca od kikirikija.