To je to što me zanima!

Smiksajte domaći maslac od kikirikija: Zdraviji je i jeftiniji

Ovaj domaći maslac možete spremiti u staklenku i držati u hladnjaku do tjedan dana. Dobit ćete količinu od oko 250 grama, a kombinirati ga možete s raznim jelima
Vidi originalni članak

Umjesto kupovnog, pripremite domaći maslac od kikirikija. Pripremite 250 grama oljuštenog kikirikija, a to odgovara otprilike 350 g kikirikija u ljusci. Tostirajte ga u pećnici na 170°C ili u tavi na pet do deset minuta, dok ne osjetite miris pečenog kikirikija.

POGLEDAJTE VIDEO: Vodič za uštedu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ostavite da se ohlade pa ih prebacite u blender. Prvo miksajte dok ne postane prah. Zatim nastavite dok se ne počne stvarati kremasta smjesa. Dodajte u smjesu dvije žličice maslinova ulja i po potrebi žličicu vode.

SAVJETI ZA UŠTEDU Kruh zamotajte s komadom celera, tako će dulje biti svježiji

Ponovno miješajte, a na kraju začinite prstohvatom soli i žličicom meda. Probajte smjesu pa dodajte još soli ili meda, kako vam se sviđa. Miješajte dok ne dobijete lijepu kremu.

Možete ga spremiti u staklenku i držati u hladnjaku do tjedan dana. Od ove količine dobit ćete 250 grama maslaca od kikirikija.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 06.03.2023.

    Kikirikijev maslac je odlican

Komentiraj...
Vidi sve komentare