Za ovo jelo ne treba puno vremena, a ukusno je i lagano - idealno za ljetni obrok. Ne morate se strogo držati recepta već možete dodavati povrće po želji
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 70 g riže
- 140 ml vode
- 2 žlice ulja
- 500 g tikvica
- 2 mrkve
- 100 g sira
Za umak:
- cvjetača
- manji luk
- 2 češnja češnjaka
- muškatni oraščić
- kurkuma
- žlica kiselog vrhnja
- dl pilećeg temeljca
- sjeckani peršin
Priprema:
Propirjajte ribane tikvice i kockice mrkve. Umiješajte kuhanu rižu i pola količine sira. Prebacite u posudu za pečenje. Pospite preostalim sirom. Pecite oko 20 min na 180°C.
Propirjajte luk i češnjak, dodajte cvjetaču te podlijte s malo pilećeg temeljca. Začinite solju i paprom, muškatnim oraščićem i kurkumom pa izmiksajte u glatki umak. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje. Prelijte složenac umakom i pospite peršinom.