Slovenski restoran Hisa Franko dobio je prvu Michelinovu zvijezdu u zemlji. Dobio je dvije zvijezdice od mogućih tri.
POGLEDAJTE VIDEO: Tajne najzdravijih namirnica: Špinat kuhajte samo jednu minutu
- Napokon imamo potvrdu da je Slovenija dobra gastronomska destinacija. Potvrda nam je došla u pravo vrijeme jer ovo vrijeme nije dobro niti za turizam niti za restorane - rekla je Ana Ros, vlasnica i šefica restorana Hisa Franko, za Radio Slovenija nakon što je dobila dvije zvijezde.
Rekla je da u zemlji ima puno više kandidata za Michelinove zvijezde. Ros je poznata po stvaranju jela od lokalnih, sezonskih sastojaka.
Restoran, u Kobaridu, blizu talijanske granice, privlači ljubitelje hrane iz cijelog svijeta živahnim jelima poput tjestenine punene lažnim guacamoleom od jajeta i dimljenim jajima, te fermentiranim cvjetovima divlje magnolije, piše Reuters.
'Pripremite se za uzbudljivu kulinarsku avanturu i izvanredno iskustvo!' kaže Michelin vodič o restoranu Hisa Franko.
Slovenski turizam i restorani bili su jako pogođeni epidemijem koronavirusa. Restorani i mali hoteli mogli su se ponovo otvoriti u svibnju, dok su se veliki hoteli ponovo otvorili početkom ovog mjeseca.
Slovenija je do sada prijavila 1.499 slučajeva koronavirusa i 109 smrtnih slučajeva.