Cijene hrane i pića nikad nisu bile više, što se posebno osjeća u blagdansko vrijeme, kad svatko želi komadić sreće provesti kroz želudac. Ne moramo se svaki dan častiti kolačima, ali svatko bi barem za blagdane trebao imati jedan slatki obrok na stolu. Zato u trećoj kuharici 'Slatki Uskrs' koja izlazi u srijedu 5. travnja uz 24sata pročitajte koje namirnice i gdje kupiti te pronađite najbolje recepte za deserte. Odlični domaći recepti za orahnjaču, kiflice, kuglof i jednostavne kolače od jabuke obogatit će baš svaki blagdanski stol.
Donosimo još i priču iz Zagvozda. Marija Stapić (73) otkrila nam je kako se rade prave domaće sirnice. Bez prave domaće lozovače ili ružolina i domaće svinjske masti nema ni mekih sirnica. Za njihovu izradu potrebna je najprije volja i želja za znati spremiti, a onda puno iskustva, gledanja kako su to radile naše majke i bake te na kraju strpljenja.