Sastojci:
- 380 g milerama
- 2 jaja
- 110 g mljevenih badema
- 150 g brašna
- 180 g šećera u prahu
- 80 ml ulja
- 80 g marmelade od nara
- 3 dl vrhnja za šlag
Glazura:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 50 ml vode
- 200 g bijele čokolade
- 10 g želatine
- tamni čokoladni preljev za ukrašavanje
- nar
Priprema:
Pjenjačom umiješajte mileram, šećer, ulje i mljevene bademe. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte jaja i brašno. Kompaktnu smjesu razdijelite u dva kalupa za torte premazana maslacem i posipana brašnom.
Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite oko 20 minuta.
Svaki dio dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom. Stavite jedan biskvit na drugi.
Prokuhajte vrhnje i vodu, dodajte rastopljenu želatinu, pa prelijte preko čokolade koju ste sitno nasjeckali. Miješajte dok se čokolada ne rastopi, a kad se temperatura glazure spusti na 32°C prelijte preko torte (dva spojena biskvita).
Ostavite tortu u hladnjaku dok se malo ne stisne, pa ukrasite izribanom tamnom čokoladom i bobicama nara.