To je to što me zanima!

Slatki recept: Kremasta torta od nara, bijele čokolade i badema

Ove kremaste torte od bijele čokolade, badema i nara će se uvijek tražiti kriška više. U samo par koraka pripremite ovu poslasticu koja će se svima svidjeti
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 380 g milerama
  • 2 jaja
  • 110 g mljevenih badema
  • 150 g brašna
  • 180 g šećera u prahu
  • 80 ml ulja
  • 80 g marmelade od nara
  • 3 dl vrhnja za šlag

Glazura:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 50 ml vode
  • 200 g bijele čokolade
  • 10 g želatine
  • tamni čokoladni preljev za ukrašavanje
  • nar

Priprema: 

Pjenjačom umiješajte mileram, šećer, ulje i mljevene bademe. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte jaja i brašno. Kompaktnu smjesu razdijelite u dva kalupa za torte premazana maslacem i posipana brašnom.

Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite oko 20 minuta.

Svaki dio dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom. Stavite jedan biskvit na drugi.

Prokuhajte vrhnje i vodu, dodajte rastopljenu želatinu, pa prelijte preko čokolade koju ste sitno nasjeckali. Miješajte dok se čokolada ne rastopi, a kad se temperatura glazure spusti na 32°C prelijte preko torte (dva spojena biskvita).

Ostavite tortu u hladnjaku dok se malo ne stisne, pa ukrasite izribanom tamnom čokoladom i bobicama nara.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 03.10.2021.

    volim ovakve torte s bijelom cokoladom.dobar recept👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare