Sastojci:
250 g brašna, 3 jaja, 120 g maslaca, 180 g šećera, 80 g badema, 1/2 vrećice praška za pecivo, 2-3 žlice jogurta, korica limuna, 100 g sušenih brusnica, bademi za posipavanje, žličica mješavine začina za medenjake, sok naranče, 2 žlice likera od naranče, 50 g šećera u prahu
Priprema:
Korak 1: Zagrijte pećnicu na 200°C. Duguljasti kalup obložite papirom za pečenje.
Korak 2: Pjenasto umutite žumanjke, šećer i maslac. Dodajte brašno promiješano s praškom za pecivo, jogurt, naribanu koricu limuna, začine, te sve izmiješajte. Na kraju istucite snijeg od bjelanjaka, te ga kuhačom naizmjence s mljevenim bademima umiješajte u smjesu.
Korak 3: Izlijte smjese u pripremljeni kalup i rasporedite po površini dio brusnica. Pecite kolač oko 25 minuta, do zlatno-žute boje. Topli kolač premažite narančinim sokom, šećerom i likerom, pa po glazuri posložite preostale brusnice i bademe.