To je to što me zanima!

Slatka pizza s karameliziranim jabukama, cimetom i sirom

Iskoristite sezonu jabuka pa napravite ovaj odličan jesenski desert. Ukoliko nemate gotov karamela umak, napravite ga sami - ispržite malo šećera, a kad posmeđi, dodajte maslac
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 450 grama rashlađenog prhkog tijesta, kupovno ili domaće
  • 2 jabuke oguljene i narezane na kockice
  • 1 žlica limunovog soka
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica mljevenog cimeta

FINI RECEPT Želite to kušati: Odličan desert od flambiranih banana, ruma i sladoleda od vanilije

  • 1 žličica kukuruznog škroba
  • 1 žličica vode
  • 2 žlice umaka od karamele i još malo za dekoraciju
  • 230 grama krem sira
  • 1/3 šalice od 2,4 dl kristalnog šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a okrugli protvan za pizzu premažite s malo ulja. Prhko tijesto ravnomjerno utisnite u protvan i pecite 15 do 18 minuta ili dok rubovi ne poprime zlatno smeđu boju. Potom izvadite i ostavite neka se hladi nekih sat vremena.

U međuvremenu u lonac stavite nasjeckane jabuke, sok od limuna, smeđi šećer i cimet pa kuhajte na srednje jakoj vatri uz često miješanje dok jabuke ne postanu mekane. Zatim u to dodajte kukuruzni škrob, dobro promiješajte pa ubacite i umak od karamele. Pirjajte oko 10 minuta dok se sve zajedno malo ne zgusne.

RECEPT Prava seoska večera: Zapečena palenta sa sirom i jogurtom

U drugoj posudi promiješajte sir, kristalni šećer i vaniliju dok smjesa ne postane glatka pa tu smjesu rasporedite na ohlađeno tijesto. Na to poslažite kuhane jabuke pa prelijte umakom od karamele. Narežite i poslužite, prenosi kitchenfunwithmy3sons.com.

Savjet više: Ukoliko nemate umak od karamele, napravite kolač ovako, okus će biti još bolji:

Stavite 100 grama šećera u tavu da se otapa i poprimi smeđu boju pa u tome rastopite maslac (40 grama). Kada je smjesa jednolična, ubacite jabuke, sok od limuna i cimet. Nakon što jabuke omekšaju, slažite na smjesu od sira pa prelijte ostatkom karamele iz tave.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 06.10.2020.

    Puno bolji karamel od kondenziranog mlijeka se može napraviti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare