Start-up iz Cape Towna, Gourmet Grubb, nada se da će svojim 'luksuznim sladoledom' koji izrađuju od EntoMilka, zamijene za mlijeko koja se izrađuje mljevenjem larvi crne vojničke muhe, ljudima približiti svijet gastro delicija od insekata, piše CNN.
Njihov projekt u skladu je s UN-ovim predviđanjima da će svijet do 2050. trebati udvostručiti proizvodnju hrane zbog rastuće svjetske populacije i preporukom da se počne s uzgojem insekata za hranu jer su dobra proteinska zamjena za meso.
- Misija nam je promijeniti mišljenje ljudi o insektima i kako na njih gleda industrija hrane - rekla je suosnivačica Gourmet Gruba Leah Bessa.
Iako se diljem svijeta konzumira više od 1900 vrsta insekata, oni još nisu ušli u gastronomiju Zapada i baš zato Bessa misli da bi njihov sladoled mogao srušiti te granice.
- Očekujemo početnu odbojnost, ali ljudi su ipak otvoreni za nova iskustva, a i svi vole sladoled - rekla je.
Sladoledi koje proizvode dolaze s okusima čokolade, maslaca od kikirikija, i božićnih začina, a Bessa kaže da zbog EntoMilka imaju lagano zemljani ton te bogati i kremasti okus.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: