To je to što me zanima!

Slasnim i pikantnim jelima krenite u vatreni Meksiko

Brzo i jednostavno pripremite osvježavajuće i pikantne tortilje, burrito i salsu sa ukusnim kombinacijama mesa, graha, rajčice i paprika
Vidi originalni članak

Nijedan meksički kuhar nema isti recept za salsu ili punjenje za tortilje. Svaki uživa u kreativnom kombiniranju boja i okusa, a ljeto je idealno vrijeme za to. Meksička jela mogu se brzo pripremiti i zamotati u tortilje te preliti ukusnom salsom. A slasne kombinacije graha, kukuruza, rajčica, ljutih papričica i svih vrsta mesa, od govedine do ribe, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Maštovito složena tortilja odlična je za obiteljski ručak ili ljetnu zabavu.

JEDNOSTAVNE DOMAĆE TORTILJE
Sastojci: 3 šalice glatkog brašna, malo soli, 3/4 šalice maslaca, 3/4 šalice vruće vode.
Pomiješajte brašno, sol i narezani maslac u tijesto koje se mrvi. Dodajte vode da se napravi glatko tijesto. Neka odstoji pa podijelite u loptice. Razvaljajte i pecite svaku tortilju s obje strane 1-2 minute na vrućoj tavi.

PILETINA U TORTILJI S LJUTIM UMAKOM
Sastojci: 2 tortilje, 5 narezanih rajčica, narezana ljuta paprika, pola šalice zelene salate, pileća prsa, luk, komad ispržene slanine, limeta, žličica soli, šalica narezanog korijandra, šalica krušnih mrvica, 2 kriške sira.
Skuhajte pileća prsa. Narežite na komadiće, uvaljajte u krušne mrvice i popržite s lukom. Kasnije dodajte luk, sir, slaninu, salatu, dobro promiješajte i zamotajte u tortilju. Za ljuti umak u posudi izmiješajte sol, sok limete, korijandar, 2 narezane rajčice i papričicu te stavite u hladnjak, a kasnije prelijte po tortiljama složenim po izboru.

>>>Ljutina čili papričice traje oko šest minuta. Ako vam usta "gore", žličica šećera ili malo soli sa sokom od limete ugasit će "požar".

>>>Korijandar je odličan dodatak koji daje svjež okus i boju svim jelima meksičke kuhinje, od salse do umaka za punjenje tortilja.

>>>Zdrav i ukusan avokado dodaje se u umak guacamole, ali i bilo koja druga meksička jela. Najbolji je ako je zreo i malo mekši.

>>>Što je hrana ljuća, to bi vino uz nju trebalo biti slađe. Osim što slatko vino gasi "vatru u ustima", čini i jelo puno ukusnijim.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare