Rijetki su oni koji ne vole pojesti ukusni tiramisu, a verzija s kestenom oduševit će i one najizbirljivije slatkoljupce. Priprema je relativno brza pa nećete trebati čekati dugo do ukusnog zalogaja
Vidi originalni članak
broj osoba: 8
priprema: 35 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
100 grama šećera u prahu, 3 dl slatkog vrhnja, 200 grama kesten-pirea, 400 grama mascarponea, 2 dl jake crne kave, 5 velikih žlica ruma, pakiranje piškota, kakao za posipanje
Priprema:
Pire od kestena stavite u posudu, dodajte dl slatkog vrhnja i miksajte kratko dok ne dobijete glatku smjesu. Od preostalih 2 dl slatkog vrhnja istucite šlag. U mascarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i još miksajte. Na kraju dodajte šlag i ručno ga umiješajte. Pomiješajte u zdjelici kavu i rum, pa umačite u to piškote. Slažite red piškota, pa gore stavljajte red kreme. Zatim opet red piškota pa kremu i na kraju sve posipajte kakaom.