Toplo-hladna salata od liganja s povrćem i rižom (recept Roberta Stipčevića)
Sastojci: Riža, lignje narezane na kolutiće, razno povrće (crvena i zelena paparika, tikvice, mrkva, bijeli kupus, rajčica), maslinovo ulje, maslo, sol i papar
Priprema: Skuha se riža aldente i opere pod mlazom vode. Na maslu i maslinovom ulju oprži se povrće, koje se predhodno nareže na kockice. Doda se sol i papar, prži se par minuta da povrće ostane hrskavo. U drugoj posudi se poprže lignje, doda se sol i papar. Kad je gotovo, lignje i povrće se izmješa i doda riža. Na kraju se doda malo svježe rajčice narezana na kockice ili po želji parmezana. Može se servirati i toplo i hladno.
Fažol i riži na juhu od brudeta (recept restorana Gariful)
Sastojci: 2 kg ugora narezanog na komade, 0,5 kg lignje na narezane na kolutiće, 1 kg kapule, 1 kg pelati, 3 dcl maslinovog ulje, glavica češnjaka, 1 žlica konšerve, 0,2 dcl kvasina, 2 peperonćina, 1,5 l bijelog vino, 2 l ribljeg temeljac, 0,5 kg fažola, 20 dkg riža, sol, peršin
Priprema: U jednoj teći na maslinovom ulju se dinsta kapula dok ne pozlati, ulije se kvasina, posoli, doda vino i kuha dok alkohol ne ispari. Dodat pelate i češnjak i kuhat još dvadeset minuta. U dobiveni umak se stavi ugor i lignje, i kuha još 25min. U drugoj teći se u ribljem temeljcu kuha večer prije namočeni fažol, kada je fažol napola kuhan doda se riža i kuha još 7-8 minuta. Polovica umaka od brudeta se doda u fažol, stave se 2 narezana peperonćina i kuha još deset minuta. Po želji posoliti i dodati peršina.
Podušene lignje (recept restorana Gariful)
Sastojci: 2 kg svježih liganja, 1,5 kg krumpira, 2 režnja češnjaka, 0,2 dcl bijelog vina, 0,15 dcl maslinovog ulja, sol, papar, peršin
Priprema: Na zagrijano maslinovo ulje staviti lignje, dodati krumpir, češnjak, vino i poklopiti lonac. Kuhati poklopljeno 30 minuta. Po želji popapriti, posoliti i dodati peršin.