Lijepo vrijeme i najbolja zabava u gradu i danas su privukli mnoštvo posjetitelja na Chill&Grill na zagrebačkom Bundeku. Požurite i vi, jer još samo sutra imate priliku uživati u najboljoj klopi, cugi i mjuzi cijeli dan sve od podneva, a navečer vas očekuju čak tri svirke. Svirat će Terminatori, Kojoti i Nipplepeople.
Raspored pratite na Facebooku i službenoj stranici www.chillgrill.hr.
Veliki majstor kuhinje, Podravkin dugogodišnji chef Zoran Delić, jedan od promotora domaćega kulinarstva, oduševio nas je svojim cooking showovima. Danas nam je pokazao kako pripremiti sočna rebrica i pileća krilca u medu, idealna za uživanje nakon posla
Rebrica i pileća krilca u medu
Sastojci: 500 g svinjskih rebrica, 300 g pilećih krilaca, Vegeta Natur za piletinu, Vegeta Natur za svinjetinu, dimljena slatka paprika, 100 ml maslinovog ulja, 50 g meda, 500 g poriluka, 100 g hrena, 100 g kiselog vrhnja, 100 g majoneze, 100 g Podravka kukuruza šećerca, 100 g Podravka crvenog graha, sol, papar
Priprema: Pileća krilca i svinjska rebrica marinirajte s Vegetom Natur i dimljenom slatkom paprikom. Med pomiješajte s maslinovim uljem i malo vode. Nakon kratkog pečenja na roštilju počnite premazivati meso mednom mješavinom dok ne dobije lijepu boju, ali pazite da ne zagori i med se previše karamelizira. Salatu pripremite od poriluka, graha, kukuruza šećerca te dresinga od hrena, vrhnja i majoneze, savjetovao je chef Zoran Delić.
POGLEDAJTE VIDEO
Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, proveo nas je hrvatskom gastronomijom s roštilja u kulinarskom showu Domagoja Jakopovića Ribafisha, urednika portala Gastro.hr. Pripremio je kreativne slavonske i dalmatinske ražnjiće.
Za slavonske vam je potrebno 10 kobasica za grill, 10 crvenih paprika, 1 kg ljubičastog luka, 500 g špeka u komadu, 3 kg tikvica, mljevena crvena paprika i mljeveni čili.
Dalmatinske ražnjiće pripremio je od 2 kg liganja i tune ako imate odrezaka, 1,5 kg cherry rajčice, 6 pakiranja mini mozzarelle, svježi bosiljak, ružmarin, maslinovo ulje, češnjak i limun.
Za obje vrste ražnjića, nanižite namirnice na ražnjiće, začinite ih i ispecite na roštilju.
Bruno Lukić imao je pred sobom pravi izazov – pojesti 10.000 kalorija.
POGLEDAJTE VIDEO
U obroku su bila 4 bijela kruha, pakiranje kečapa te tri i pol kilograma Ravlić bijelog i mljevenog mesa. Ekipa se super zabavila pripremajući ih, no sendviči su ipak bili prezasitni i uspio ih je pojesti tek tri.
Organizatori festivala su 24sata i gastro.hr.
U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade. Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.
Foto: Privatan album Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad. Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.