To je to što me zanima!

Slasni recepti: Rebrica i krilca u medu, dalmatinski ražnjići...

JOŠ SAMO SUTRA Domagoj Jakopović Ribafish dao nam je ideje za ražnjiće na dalmatinski i slavonski način, a Podravkin chef Zoran Delić za fantastičnu salatu u umaku od hrena
Vidi originalni članak

Lijepo vrijeme i najbolja zabava u gradu i danas su privukli mnoštvo posjetitelja na Chill&Grill na zagrebačkom Bundeku. Požurite i vi, jer još samo sutra imate priliku uživati u najboljoj klopi, cugi i mjuzi cijeli dan sve od podneva, a navečer vas očekuju čak tri svirke. Svirat će Terminatori, Kojoti i Nipplepeople.

Raspored pratite na Facebooku i službenoj stranici www.chillgrill.hr.

Veliki majstor kuhinje, Podravkin dugogodišnji chef Zoran Delić, jedan od promotora domaćega kulinarstva, oduševio nas je svojim cooking showovima. Danas nam je pokazao kako pripremiti sočna rebrica i pileća krilca u medu, idealna za uživanje nakon posla

Rebrica i pileća krilca u medu

Sastojci: 500 g svinjskih rebrica, 300 g pilećih krilaca, Vegeta Natur za piletinu, Vegeta Natur za svinjetinu, dimljena slatka paprika, 100 ml maslinovog ulja, 50 g meda, 500 g poriluka, 100 g hrena, 100 g kiselog vrhnja, 100 g majoneze, 100 g Podravka kukuruza šećerca, 100 g Podravka crvenog graha, sol, papar

Priprema: Pileća krilca i svinjska rebrica marinirajte s Vegetom Natur i dimljenom slatkom paprikom. Med pomiješajte s maslinovim uljem i malo vode. Nakon kratkog pečenja na roštilju počnite premazivati meso mednom mješavinom dok ne dobije lijepu boju, ali pazite da ne zagori i med se previše karamelizira. Salatu pripremite od  poriluka, graha, kukuruza šećerca te dresinga od hrena, vrhnja i majoneze, savjetovao je chef Zoran Delić.

POGLEDAJTE VIDEO

Pevec, prvi hrvatski trgovački lanac, proveo nas je hrvatskom gastronomijom s roštilja u kulinarskom showu Domagoja Jakopovića Ribafisha, urednika portala Gastro.hr. Pripremio je kreativne slavonske i dalmatinske ražnjiće.

Za slavonske vam je potrebno 10 kobasica za grill, 10 crvenih paprika, 1 kg ljubičastog luka, 500 g špeka u komadu, 3 kg tikvica, mljevena crvena paprika i mljeveni čili.

Dalmatinske ražnjiće pripremio je od 2 kg liganja i tune ako imate odrezaka, 1,5 kg cherry rajčice, 6 pakiranja mini mozzarelle, svježi bosiljak, ružmarin, maslinovo ulje, češnjak i limun.

Za obje vrste ražnjića, nanižite namirnice na ražnjiće, začinite ih i ispecite na roštilju.

Bruno Lukić imao je pred sobom pravi izazov – pojesti 10.000 kalorija.

POGLEDAJTE VIDEO

U obroku su bila 4 bijela kruha, pakiranje kečapa te tri i pol kilograma Ravlić bijelog i mljevenog mesa. Ekipa se super zabavila pripremajući ih, no sendviči su ipak bili prezasitni i uspio ih je pojesti tek tri.

Organizatori festivala su 24sata i gastro.hr.

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade. Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali. Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Foto: Privatan album Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad. Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare