To je to što me zanima!

Slasni pileći paprikaš s vrhnjem

Pred kraj kuhanja iz tave izvadite meso i dio temeljca pa ga pomiješajte s kiselim vrhnjem. Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem
Vidi originalni članak

broj osoba: 4

priprema: 45 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

500 g piletine (batci, zabatci, veći komadi prsa), 2 glavice luka, 3 mrkve, manji korijen celera, 2 žlice pelata, 2 žličice mljevene crvene paprike, 3 žlice kiselog vrhnja, temeljac - pileći ili povrtni, svježi peršin, ulje, sol, papar

PUNITI IH MOŽETE NA DVA NAČINA Recept za krafne blogerice Sanje Mijac: 'Volim šuplje krafne, one me podsjećaju na djetinjstvo'

Priprema:

Piletinu najprije posolite i popaprite. Na tavi zagrijte ulje pa sa svih strana zapecite meso. Izvadite ga iz tave i na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte naribanu mrkvu i celer. Još kratko pirjajte pa dodajte temeljca toliko da prekrije povrće. Začinite crvenom paprikom, dodajte soli i papra prema ukusu, a zatim i pelate. Dobro pomiješajte pa dodajte meso i pustite da se kuha oko sat vremena. Pred kraj kuhanja iz tave izvadite meso i dio temeljca pa ga pomiješajte s kiselim vrhnjem. Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem. Dobro promiješajte, vratite meso, pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Brooke02224 13.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare