broj osoba: 4
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
500 g piletine (batci, zabatci, veći komadi prsa), 2 glavice luka, 3 mrkve, manji korijen celera, 2 žlice pelata, 2 žličice mljevene crvene paprike, 3 žlice kiselog vrhnja, temeljac - pileći ili povrtni, svježi peršin, ulje, sol, papar
Priprema:
Piletinu najprije posolite i popaprite. Na tavi zagrijte ulje pa sa svih strana zapecite meso. Izvadite ga iz tave i na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte naribanu mrkvu i celer. Još kratko pirjajte pa dodajte temeljca toliko da prekrije povrće. Začinite crvenom paprikom, dodajte soli i papra prema ukusu, a zatim i pelate. Dobro pomiješajte pa dodajte meso i pustite da se kuha oko sat vremena. Pred kraj kuhanja iz tave izvadite meso i dio temeljca pa ga pomiješajte s kiselim vrhnjem. Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem. Dobro promiješajte, vratite meso, pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.