Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190°C. Papriku narežite na sitno, a tikvice na tri dijela da dobijete tri ‘valjka’. Izdubite sredinu, ali ostavite dno kako bi punjenje ostalo u tikvici. Izdubljene tikvice posložite na tavu, a ‘meso’ iz izdubljene tikvice narežite na manje komade. Sir narežite na kockice. Luk sitno narežite, a piletinu na što manje komade. Na maslinovu ulju i laganoj vatri pirjajte luk, dodajte papriku i ‘meso’ tikvica pa piletinu. Sve izmiješajte pa dodajte sol, korijander i timijan. Promiješajte i pecite oko 15 minuta. Po potrebi dodajte još začina. U izdubljenu tikvicu dodajte sir te povrće i piletinu iz tave, a na vrh nekoliko komadića sira. Pecite u pećnici oko 20 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
3 filea pilećih prsa, 4 žlice maslinova ulja, 2 velike tikvice, crvena paprika, paprika babura, luk srebrenac, sol, 2 žličice mljevenog korijandera, žličica suhog timijana, 150 g polutvrdog sira
Broj osoba: 4
Priprema: 60 minuta