Nakon dugog i napornog radnog dana malo tko ima volje smišljati što spremiti za večeru i mnogi se odluče za neko visoko kalorično (polu) gotovo jelo ili dostavu. Za sve takve portal Women's Day donosi izvrstan jednostavan recept za pizzu s ljutom papričicom i lukom: za manje od pola sata možete sami napraviti tijesto i ispeći ovu ukusnu (i zdravu) pizzu:
Sastojci i recept za 4 osobe:
Brašno, za umijesiti tijesto
450 grama tijesta za pizzu, sa sobne temperature
30 g cheddar sira, grubo naribanog
1 mali luk, tanko narezan na ploške
1 mala crvena chilli papričica, tanko narezana
1 mala žuta paprika, narezana
1 žlica maslinovog ulja
Sol i papar
Zagrijte pećnicu na 250 ° C (ako je ne možete zagrijati na tolikoj temperaturi, može i na 200 ° C). Na lagano pobrašnjenoj površini oblikujte tijesto za pizzu u ovalan oblik širine oko 30 cm. Stavite na lim za pečenje obložen brašnom ili papirom za pečenje. Pospite cheddar sirom. U velikoj zdjeli pomiješajte luk i paprike s maslinovim uljem i 1/4 žličice soli i papra. Razvaljajte preko tijesta i sira i pecite dok kora ne postane zlatno smeđa, 10 do 12 minuta.