To je to što me zanima!

Slasna pašta u glavnom jelu daje energiju i vitkost

Kuhano povrće samo, u umaku ili poprženo s malo mesa s tjesteninom daje bogat i zdrav obrok za održavanje forme
Vidi originalni članak

Tjestenina pripada zdravim ugljikohidratima, zbog čega je stručnjaci preporučaju kao osnovu glavnog jela. Sportska prehrana bogata ugljikohidratima pokazala je da oni daju potrebnu energiju, ali i održavaju formu. Želite li izgubiti koji kilogram do ljeta ne trebate se previše mučiti. Dovoljno je samo iskoristiti proljetno povrće i iskombinirati ga s tjesteninom u glavnom toplom obroku. Povrće poput brokule, graška, mrkve i cvjetače možete samo skuhati ili još dodatno pomiješati s laganim umakom i preliti preko tjestenine. Meso je neophodan dio prehrane, ali njega stručnjaci preporučaju u manjim količinama. Umake za tjesteninu možete pripremati na bazi češnjaka, luka i mrkve, ovisno o želji, a bit će izvrsni dodate li im i mladi luk i špinat.

ŠPAGETE S BROKULOM I PILETINOM
Sastojci: 500 g špageta, 250 g brokule, maslinovo ulje, 2 češnja češnjaka, 1/2 žličice soli, pola pečenog pileta, papar, 1/2 žličice mljevene paprike
Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju. Ocijedite, ali ostavite pola šalice vode u kojoj ste ih kuhali. Stabljiku brokule tanko izrežite i sitno natrgajte cvjetove brokule. Zagrijte ulje. Dodajte sitno sjeckani češnjak, brokulu i pola soli. Kuhajte oko pet minuta. Dodajte špagete. Meso pileta izrežite na kockice i dodajte svemu. Dodajte i vodu od kuhanja, preostalu sol i malo papra. Kuhajte oko tri minute. Dodajte crvenu papriku i dobro promiješajte. Prelijte uljem.

TJESTENINA NA RATATOUILLE NAČIN
Sastojci: šalica makarona, žličica maslinova ulja, 1 patlidžan, 1 tikvica, 6 koktel rajčica, pola šalice sosa od rajčice, 2 žlice parmezana
Skuhajte makarone prema uputstvima na vrećici. Zagrijete ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Nasjeckajte na kockice patlidžan, tikvicu i koktel rajčicu. Najprije na ulje stavite patlidžan i kuhajte ga u vlastitom soku oko četiri minute. Dodajte tikvicu, koktel rajčicu i sos. Smanjite vatru na najmanje i kuhajte oko 8 minuta. Dodajte skuhane makarone i protresite tavu da se sastojci dobro izmiješaju. Začinite s dvije žlice parmezana.

PAŠTA S GRAŠKOM I PRŠUTOM
Sastojci: 4 šalice farfalla tjestenine, 50 g pršuta, maslinovo ulje, crveni luk, 2 češnja češnjaka, 200 g graška, 100 g svježeg špinata, 100 g feta sira, začinsko bilje, sol
Skuhajte tjesteninu prema uputstvima. Ocijedite i ostavite jednu šalicu vode od kuhanja. Zagrijte ulje i stavite pršut narezan na veće kockice. Pecite dok ne postane hrskav. Izvadite i stavite na papirnati ručnik da upije ulje. Vratite tavu na vatru i dodajte nasjeckani luk. Pržite oko tri minute. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite minutu. Dodajte grašak, špinat i malo papra. Umiješajte tjesteninu, feta sir i ostatak vode. Kuhajte dok špinat ne omekša i dodajte pršut.

FUSSILI SA ŠPINATOM I SIROM RICOTTOM
Sastojci: 4 šalice tjestenine fusilli, maslinovo ulje, 1 žlica balzamičnog octa, 100 g mladog špinata, 2 mlada luka, šalica žutih grožđica, šalica mekog sira ricotta, sol, papar, svježi bosiljak, parmezan
Skuhajte tjesteninu. Ocijedite i vratite u posudu. Dodajte malo maslinovog ulja, žlicu balzamičnog octa i listove špinata. Sve dobro protresite. Mladi luk nasjeckajte na kockice pa dodajte sastojcima. Umiješajte i grožđice, sir ricottu, pola žličice soli, pola žličice papra i svježi bosiljak. Izmiješajte i pospite parmezanom.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare