To je to što me zanima!

Slasna mesna štruca jela se još u antici, a danas je tradicija

Mesnu štrucu jeli su i stari Rimljani, a radi se od mljevenog mesa po želji. Peče se, a poslužuje rezanjem na šnite poput kruha. Danas počastite obitelj ili prijatelje večerom s mesnom štrucom u glavnoj ulozi
Vidi originalni članak

Jelo poznato još od starih Rimljana jede se i danas, a riječ je o mesnoj štruci. Navodno se jela još u 5. stoljeću, a danas je poznata kao tradicionalno jelo Nijemaca, Belgijaca i Skandinavaca.

POGLEDAJTE VIDEO: Formu pripisuje konzumaciji sirovog mesa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mesna štruca radi se od mljevenog mesa, s namirnicama za povezivanje kao što su krušne mrvice, zobene pahuljice ili stari kruh koje je prethodno potrebno natopiti.

Može se koristiti meso po želji, a ona se zatim oblikuje u štrucu. Peče se, a poslužuje rezanjem na šnite poput kruha.

SAVJET VIŠE Koliko dugo sirovo ili kuhano mljeveno meso možete čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču?

Danas počastite obitelj ili prijatelje večerom s mesnom štrucom u glavnoj ulozi. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • eho' 18.10.2022.

    Je, zbilja stari recept koji se danas rijetko servira. Sjećam se kao dijete..baka je stavljala jaje kuhano i mrkvice u roladu.:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare