To je to što me zanima!

Slanje pisama prije je bio jedini način komunikacije na daljinu

Nekad su odredbe svake države za poštu bile drugačije pa je prolaz pisama i paketa bio otežan, sve do 1874., kad je na internacionalnoj konferenciji u Švicarskoj dogovoren međunarodni pravilnik za pošte
Vidi originalni članak

Slanje pisama prije svakodnevnog korištenja interneta bio je jedini način razmjene pisane komunikacije među ljudima, a pisma su se čekala tjednima.

Nekad su odredbe svake države za poštu bile drugačije pa je prolaz pisama i paketa bio otežan, sve do 1874., kad je na internacionalnoj konferenciji u Švicarskoj dogovoren međunarodni pravilnik za pošte.

DAN IZRADE ČESTITKI Izradite čestitku i darujte je od srca - razveselit će svakoga

Hrvatska pošta osnovana je 1999., a poštari diljem svijeta upravo su oni bez kojih putovanje paketa, pisama i računa svakodnevno ne bi funkcioniralo. Na današnji dan pozdravite svog poštara i napišite nekome pismo.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 09.10.2023.

    Bilo bi lijepo obnoviti čestitanja za npr Božić i N. godinu, čestitkama ispisanim i poslati familiji i prijateljima poštom...Ali u današnje vrijeme, kupiti 10-tak i više čestitki, pogotovo s bijelim kovertama i još, poštanske markice....mislim da bi koštalo "bogatstvo"...nažalost! Oni stariji, će razumjeti o čemu pišem....😊

Komentiraj...
Vidi sve komentare