Ovaj recept dovoljan je za četiri osobe, a priprema traje oko 50 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175°C i usitnite krekere u blenderu. Prebacite kekse u zdjelu i umiješajte otopljeni maslac. Utisnite smjesu u kalup za pitu i pecite dok podloga od keksa ne postane zlaćana, oko 5 minuta. Ostavite da se ohladi. Sladoled pustite da vani malo omekša. Umiješajte u sladoled nasjeckane pekane, deserte od čokolade i kikiriki maslaca i čokoladice s kikirikijem, pa smjesu ulijte na podlogu. Pokrijte folijom i zamrznite dok ne postane tvrdo, do 2 sata. Pomiješajte smeđi šećer, vrhnje, maslac i sol u loncu na srednjoj vatri. Kuhajte uz miješanje dok se ne zgusne, 5-7 minuta. Dodajte vaniliju i kuhajte minutu. Ulijte umak u staklenku i stavite u hladnjak da se ohladi. Izrežite pitu i poslužite s hladnim karamel umakom.
Sastojci:
graham krekeri 18 kom, maslac trećina šalice, sladoled od vanilije 1 kg, pekan orasi 0,25 šalica, čokoladica s kikirikijem 2 kom, desert od čokolade i kikirikija (peanut butter cups) 4 kom, smeđi šećer 1 šalica, slatko vrhnje 0,5 šalica, maslac 4 žlica, sol 1 prstohvat, žličica ekstrakta vanilije