Tradicionalna turska kuhinja nastala je spajanjem utjecaja s istoka i zapada, a pide, baklave i lamacun danas su neki od zaštitnih turskih specijaliteta, nemojte propustiti sami ih napraviti u svom domu.
Ne propustite i tajne sočne puretine. Pureće se meso slaže s brojnim začinima poput peršina i kadulje, majčine dušice i ružmarina, a prije pečenja u meso utrljajte i aromatizirani maslac s češnjakom. Cijelu priču o tome kako napraviti zdravu i sočnu puretinu pronađite sutra u tjedniku Skuhatćute.
A za desert nudimo dvije tradicionalne vrste kremšnita – samoborske i zagrebačke. Obje imaju bazu od lisnatog tijesta, a dok se na kremu zagrebačkih kremšnita stavlja čokoladna glazura, samoborske i navrhu imaju lisnato tijesto, bilo da je na vrhu lisnato tijesto ili preljev čokolada, jednako brzo nestaju s tanjura. Kao i svake subote, objavljujemo i recepte čitatelja, a najsretnije nagrađujemo.