Ukusnu krem juhu od graška za četvero ljudi možete skuhati za 45 minuta uz grašak, jogurt, ljutiku i temeljac.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
2 žličice ekstra djevičanskog maslinova ulja, 2 ljutike, oguljene i tanko narezane, povrtna ili pileća kocka za litru i pol temeljca, 800 g svježeg očišćenoga graška ili 5 šalica zamrznutog, 1/2 šalice jogurta, papar i sol
Priprema:
U velikom loncu za juhu zagrijte maslinovo ulje na laganoj vatri. Dodajte ljutiku i pirjajte poklopljeno dok ne omekša i ne postane prozirna. Zatim dodajte temeljac, a kad zakuha, smanjite vatru i pirjajte nepoklopljeno 10 minuta. U lonac dodajte grašak i pirjajte još 10 minuta (ili četiri minute ako je zamrznut). Smjesu potom izmiksajte u blenderu i ulijte u zdjelu postavljenu u veću zdjelu napunjenu ledom i hladnom vodom. Miješajte dok se ne ohladi. Na kraju umiješajte jogurt i začine. Juha je spremna za posluživanje u četiri ohlađene zdjele za juhu.