To je to što me zanima!

Skuhajte ukusnu juhu od graška i okrijepite se zdravim jelom

Za kremastu juhu od graška uz grašak će vam trebati i vrhnje, kao i ljutika, a sastojke ćete nakon kuhanja izblendati štapnim mikserom ili u blenderu
Vidi originalni članak

Ukusnu krem juhu od graška za četvero ljudi možete skuhati za 45 minuta uz grašak, jogurt, ljutiku i temeljac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

2 žličice ekstra djevičanskog maslinova ulja, 2 ljutike, oguljene i tanko narezane, povrtna ili pileća kocka za litru i pol temeljca, 800 g svježeg očišćenoga graška ili 5 šalica zamrznutog, 1/2 šalice jogurta, papar i sol

U JEDNOM LONCU Recepti za najfinija proljetna variva od svježeg povrća i mesa - slatki kupus, varivo od kelja...

Priprema:

U velikom loncu za juhu zagrijte maslinovo ulje na laganoj vatri. Dodajte ljutiku i pirjajte poklopljeno dok ne omekša i ne postane prozirna. Zatim dodajte temeljac, a kad zakuha, smanjite vatru i pirjajte nepoklopljeno 10 minuta. U lonac dodajte grašak i pirjajte još 10 minuta (ili četiri minute ako je zamrznut). Smjesu potom izmiksajte u blenderu i ulijte u zdjelu postavljenu u veću zdjelu napunjenu ledom i hladnom vodom. Miješajte dok se ne ohladi. Na kraju umiješajte jogurt i začine. Juha je spremna za posluživanje u četiri ohlađene zdjele za juhu.

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • mars7 03.05.2023.

    ovakve juhe volim

Komentiraj...
Vidi sve komentare