To je to što me zanima!

Skuhajte ukusan obrok i budite brži od dostave

Grašak, kukuruz i grah iz limenke jednako su ukusni kao i svježi, no uvelike olakšavaju pripremu jer ih ne treba dodatno “obrađivati”
Vidi originalni članak

Hranjiv i ukusan obrok može se pripremiti i u pet minuta ako su namirnice prethodno kratko obarene. Grašak, kukuruz i grah iz limenke jednako su ukusni kao i svježi, no uvelike olakšavaju pripremu jer ih ne treba dodatno “obrađivati”. Kombinirate li ih s integralnom tjesteninom i rižom, uz dodatak maslina, kapara i svježeg sira, nećete provesti sate pred štednjakom, a “rezultat” će biti odličan. Za brzo i fino mesno jelo pileći fileti punjeni gorgonzolom idealan su izbor. Osim osebujnog okusa koje preuzimaju od sira, jednostavno se pripremaju te odlično prijaju uz sezonsku salatu.
Uživate li u ribljim delicijama, pastrva kratko popržena na tavi, uz umak od češnjaka, peršina i maslinova ulja, odličan je izbor.
Sečuanska govedina
Sastojci: 300 g govedine, 150 ml ulja, 2 žlice ulja, 200 g paprike, 2 mlada luka, 50 g crnih kineskih gljiva, 100 g sojinih klica, žličica svježeg đumbira, čili papričica, 2 žlice soja umaka, žlica rižinog octa
Priprema: Na ulju pržite govedinu narezanu na štapiće dok ne posmeđi. Izvadite je iz masnoće, a na preostalom ulju popecite papriku i luk također narezane na štapiće te narezane i ocijeđene gljive, koje ste prethodno namakali 20 minuta u vreloj vodi. Dodajte sojine klice, đumbir, nasjeckane čili papričice, soja umak, sol i sve zajedno lagano pirjajte. Vratite govedinu te ulijte ocat.
Ljuta pržena pileća krilca
Sastojci: 300 g govedine, 150 ml ulja, 2 žlice ulja, 200 g paprike, 2 mlada luka, 50 g crnih kineskih gljiva, 100 g sojinih klica, žličica svježeg đumbira, čili papričica, 2 žlice soja umaka, žlica rižinog octa
Priprema: Na ulju pržite govedinu narezanu na štapiće dok ne posmeđi. Izvadite je iz masnoće, a na preostalom ulju popecite papriku i luk također narezane na štapiće te narezane i ocijeđene gljive, koje ste prethodno namakali 20 minuta u vreloj vodi. Dodajte sojine klice, đumbir, nasjeckane čili papričice, soja umak, sol i sve zajedno lagano pirjajte. Vratite govedinu te ulijte ocat.
Rižoto s dimljenim sirom
Sastojci: 100 g integralne riže, 150 g gljiva, 1,5 dl vrhnja za kuhanje, 25 g maslaca, 1/2 kocke za pileću juhu, vezica peršina, 150 g dimljenog sira
Priprema: Na maslacu kratko popržite rižu te je zalijte kipućom juhom koju ste dobili prelijevanjem vode preko kocke. Na tavi prepržite oprane i narezane gljive, tek toliko da se zarumene. Rižu cijelo vrijeme miješajte i pred kraj joj dodajte prepržene gljive, vrhnje za kuhanje, kosani peršin i narezani dimljeni sir. Pri kraju kuhanja dodajte kockicu maslaca kako bi se riža bolje povezala s gljivama. Posolite i popaprite te poslužite uz sezonsku salatu.



Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare