To je to što me zanima!

Skuhajte savršenu rižu svaki put uz nekoliko laganih trikova

Prije kuhanja rižu obavezno operite, a prvi korak do savršene riže je prženje na ulju. Ako dodate par kapi limuna u rižu, ona će ostati prekrasno bijela
Vidi originalni članak

Kod kuhanja riže vrijedi pravilo da na jednu šalicu (otprilike 250 mililitara) riže idu dvije šalice vode. Dvije šalice riže dovoljne za dvoje, a četiri za četvero ljudi. Prije kuhanja rižu treba oprati kako bi nestale sve nečistoće.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi korak do savršene riže jest prženje na ulju. Zagrijte ulje i dodajte rižu te prepržite dok ne dobije žućkastu boju. Nakon toga ulijete vodu i posolite. Čim riža zavrije, lonac poklopite i smanjite vatru. Kuhajte oko 25 minuta dok riža posve ne omekša. Ulje će spriječiti lijepljenje zrna, a po želji, u vodu za kuhanje možete staviti nekoliko kapi limuna kako bi riža ostala bijela. 

'ZLATNI OMJER' Poznata kuharica tvrdi: Cijeli život pogrešno kuhate rižu, evo kako da ispadne savršena

Osim toga, rižu možete pripremiti tako da u vodu vrele i posoljene vode ubacite opranu rižu i kuhate dok na zavrije. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte još 15 do 20 minuta. Na kraju u rižu umiješajte malo maslaca kako se zrna ne bi slijepila. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 10.08.2024.

    Volim rizu s graskom i sas od rajcice

  • 10.08.2024.

    Ima različitih vrsta riže!! I ne kuhaju se sve na isti način!...

Komentiraj...
Vidi sve komentare