Ove mjere bit će dovoljne za četiri osobe, a priprema obroka će oduzeti samo 35 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti za kuhanje jaja
Sastojci:
2 žlice maslinova ulja, 3 male tikvice, narezane na komadiće, 1/2 luka, nasjeckanog, 1 češanj češnjaka, mljeveni, 1/4 žličice soli, 300 g riže, 800 g povrtnog temeljca, 60 g vrhnja za kuhanje, 1 1/2 žlica maslaca, nasjeckani svježi peršin
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte tikvicu, luk i češnjak. Dinstajte na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta. Potom dodajte rižu i začine te sve podlijte s 300 ml povrtnog temeljca.
Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite rižoto odmah i to sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršinom.