To je to što me zanima!

Skuhajte nevjerojatno kremasti rižoto s tikvicama i uživajte u ovom laganom ljetnom obroku

Za pripremu ovog recepta trebat će vam tikvice narezane na komadiće, pola luka, češnjak, riža, povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, maslac i nasjeckani svježi peršin
Vidi originalni članak

Ove mjere bit će dovoljne za četiri osobe, a priprema obroka će oduzeti samo 35 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti za kuhanje jaja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

2 žlice maslinova ulja, 3 male tikvice, narezane na komadiće, 1/2 luka, nasjeckanog, 1 češanj češnjaka, mljeveni, 1/4 žličice soli, 300 g riže, 800 g povrtnog temeljca, 60 g vrhnja za kuhanje, 1 1/2 žlica maslaca, nasjeckani svježi peršin

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte tikvicu, luk i češnjak. Dinstajte na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta. Potom dodajte rižu i začine te sve podlijte s 300 ml povrtnog temeljca.

RECEPT DANA Jednostavna i brza priprema: Njoki sa sirom i crnim paprom

Rižoto kuhajte 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postupno dolijevanje povrtnog temeljca. Kad je riža kuhana, umiješajte maslac i vrhnje te sve promiješajte. Poslužite rižoto odmah i to sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršinom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 17.06.2023.

    zdravo i ukusno ljeri treba jesti laksu hranu sta vise riže povrca

Komentiraj...
Vidi sve komentare