Kuhinjski pribor često ima više namjena nego što mislimo, a to uključuje i cjediljku. Iako je obično koristimo za cijeđenje tekućina ili prosijavanje brašna, ovaj alat može biti gotovo višenamjenski.
Ovisno o gustoći sita, može se koristiti za prosijavanje brašna ili cijeđenje tekućina. No, tu je nekoliko drugih načina korištenja.
POGLEDAJTE VIDEO:
Mazanje maslaca na kruh
Cjedilo se može pokazati izvrsnim za mazanje tvrdog maslaca na kruh.
Ako vam teško pada mazanje maslaca izravno iz hladnjaka, jednostavno protrljajte maslac kroz kuhinjsko cjedilo kako biste dobili fine listiće koje ćete lako rasporediti po kruhu. Na taj način, cjedilo postaje neka vrsta ribeža za relativno meku hranu.
Cjediljka kao ribež
Jeste li znali da kuhinjsko cjedilo možete koristiti i za povrće ili kao alat za lakše kuhanje jaja? Protrljajte povrće kroz cjedilo i gornji sloj će se lako oguliti.
Prilikom kuhanja jaja, možete ih staviti na cjedilo i potopiti u vodu. To će olakšati stavljanje jaja u vodu i njihovo vađenje nakon kuhanja.
Stvaranje ukusne pjene bez napora
Za pripremu fine pjenice također možete koristiti kuhinjsko cjedilo. Stavite voće na vrh i zgnječite ga žlicom.