To je to što me zanima!

Skoro su iz filma izbacili pjesmu koja je kasnije donijela Oscara

Eadweard Muybridge je 15. lipnja 1878. godine snimio niz fotografija kako bi dokazao da se sva četiri kopita od konja podižu od tla u galopu. Danas ga se povezuje s kronofotografijom
Vidi originalni članak

Nesretna žena po imenu Margaret Jones 15. lipnja 1648. godine obješena je u Bostonu, u SAD-u, zbog optužbi da se bavila vještičarenjem. Tijekom lova na vještice koji je trajao od 1647. do 1693. u pokrajini Novoj Engleskoj stotine žena optužili su da su vještice, a kasnije njih više od 200 u Salemu. 

Kralj lavova pojavio se u kinima

Disneyjev klasik Kralj lavova prvi put se na velikom platnu gledao 15. lipnja 1994. godine. Film je osvojio tri Zlatna globusa, dva Oscara te dvije nominacije za BAFTA-u. Zanimljivo je da se pjesma ‘Can You Feel the Love Tonight’ umalo izbacila iz filma. Njezin autor, Elton John, se pobunio te su ispregovarali da se pjesma vrati u film. Kasnije je film za tu pjesmu osvojio Oscara. 

Snimio seriju fotografija konja u galopu

Eadweard Muybridge je 15. lipnja 1878. godine snimio niz fotografija kako bi dokazao da se sva četiri kopita od konja podižu od tla u galopu. Ljudsko oko to nije moglo uočiti pa je Eadweard snimio niz fotografija koje su to dokazale.

Time ga smatraju izumiteljem kronofotografije - snimanje fotografija u pravilnim vremenskim razmacima. Izumio je projektor za filmsko prikazivanje takvih snimaka. 

Više vremeplova pročitajte ovdje 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare