Pokušajte s par trikova pojednostaviti sebi posao u kuhinji. Neke uobičajene stvari i predmete možda možete iskoristiti kako bi vam olakšali neke druge radnje, za koje možda nisu namijenjeni. Gulilicu za krumpir iskoristite da tanko narežete luk, a čašu da zgnječite bananu...
POGLEDAJTE VIDEO:
1. Staklenku otvorite rukavicom
Najčešći problem kod otvaranja staklenki je sklizavost. Zato pokušajte je otvoriti gumenom rukavicom. Na ruku navucite rukavicu za pranje i otvorit ćete je bez problema.
2. Rezanci 'ispadaju' iz vrećice
Zamijesite tijesto za noklice, od jaja, brašna, malo soli i ulja, ali neka smjesa bude rjeđa. Napunite tijestom vrećicu, potom je stavite nad kipuću vodu ili juhu. Čačkalicom ili nekim štapićem probušite rupe i ostavite da vaši rezanci 'iscure'.
3. Luk narežite gulilicom
Luk prvo ogulite i prerežite na pola, a zatim, kako biste dobili tanke kriške, upotrijebite gulilicu za krumpir. Krenite s rezanjem s unutrašnje strane luka.
4. 'Osvježite' limun
Ako imate polovicu limuna koji vam je ostao od prije i već mu se kora počela sušiti, uzmite ga i ubacite u zdjelicu s vodom, ali tako da ga ne pokrijete skroz. Limun će u pola sata ponovno oživjeti i biti spreman za daljnju upotrebu.
5. Bananu režite čašom
Ako bananu želite pripremiti djeci, lakše će ju jesti ako od nje napravite polukašu. To možete postići vrlo jednostavno, tako da ju na tanjuru zdrobite čašom preokrenutom naopačke, odnosno njenim rubovima.