Berite mlade listove (vrh koprive i 3 do 4 reda ispod vrha) i to negdje u prirodi gdje nema prometa, neke industrije i zagađenog zraka. Šećer možete zamijeniti stevijom ili većom količinom meda.
Sastojci:
- 400 g listova mlade koprive
- 7 limuna
- 800 g šećera (može i smeđi)
- 5 žlica livadnog meda
- 1 l filtrirane vode
Postupak:
U lonac stavite listove koprive, limun narezan na kolutove i vodu - poklopite i ostavite da odstoji 24 sata. Nakon toga sve procijedite i to tako da na cjedilo stavite gazu. Limun i koprivu izgnječite rukama kako bi izašlo što više soka.
Na kraju dodajte šećer (ili neko drugo sladilo) i ostavite par sati, povremeno miješajte dok se sav šećer ne otopi. Gotov sirup ulijte u sterilizirane boce i čuvajte na hladnom. Želite li da vam sirup dulje traje, možete ga pasterizirati, prenosi Atma.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: