Slasnu tortu pripremite brzo i jednostavno. Oduševite svoje nepce spojem okusa bijele čokolade i svježeg voća koje najviše volite. Odvojite malo vremena za poslasticu koju ne morate peći, a mnogi će od vas tražiti komad više.
Torta od sira i bijele čokolade
Sastojci:
Biskvit:
- 250 g keksa
- 100 g maslaca
Krema:
- 50 g maslaca
- 400 g bijele čokolade
- 500 g krem sira
- 30 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 g jagoda/borovnica/malina ili voća po izboru
Priprema:
Kekse izmrvite pomoću valjka za tijesto ili ih ubacite u blender i dodajte otopljeni maslac. Dobivenu smjesu promiješajte, prebacite u kalup za tortu i dobro sve utisnite. Spremite kalup u hladnjak dok pripremate kremu.
Kremu napravite tako da na pari otopite bijelu čokoladu i maslac, zatim u zdjeli pomiješajte krem sir i vrhnje za šlag, ubacite šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Kada postignete ujednačenu smjesu, dodajte otopljenu čokoladu i maslac.
Omiljeno voće koje ste odabrali za ovu poslasticu narežite na kockice, dodajte u smjesu i promiješajte.
Kremu potom prelijte preko biskvita, i ostavite sve u hladnjaku da se hladi minimalno četiri sata, a najbolje je tortu ostaviti preko noći.