Rajčice se mogu pripremiti na bezbroj načina, ali pečene rajčice imaju poseban ljetni štih, pogotovo ako im dodate malo maslinovog ulja i začina. Priprema je malo zahtjevnija, ali se isplati
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 500 g rajčica
- dl maslinovog ulja
- sol
- papar
- 2 češnja češnjaka
- bosiljak
- timijan
- 2 mlada luka
- 3 jaja
Priprema:
- Zrele mesnate rajčice prerežite po dužini.
- Odstranite im većinu koštica, posolite, popaprite i pospite bosiljkom i timijanom.
- premažite zdjelu za pečenje maslinovim uljem.
- Svaku polovicu rajčica zalijte s malo maslinovog ulja.
- Između rajčice stavite ploškice češnjaka.
- Pecite nešto više od sat vremena na 170 Celzijevih stupnjeva.
- Razbijte jaja nad rajčicama i zapecite u pećnici dok se ne stisnu.
- Po potrebi, polijte rajčice i jaja s još malo ulja.
- Nasjeckajte mladi luk i sve zajedno poslužite.
VIDI OVO: Koji horoskopski znak je najbolji u krevetu?