To je to što me zanima!

Šest savjeta za savršenu salatu od krumpira: Zasolite vodu i uvijek ih ravnomjerno narežite

Salata od krumpira jedna je od najboljih jela koje se odlično ide kao prilog uz roštilj. No, da bi krumpir salatu doveli do savršenstva potrebno je držati se nekih pravila koji ju čine još ukusnijom
Vidi originalni članak

1. Odaberite pravu vrstu krumpira

To ovisi o vašoj osobnoj preferenciji. Ako volite salatu s kontrastnim teksturama (čvrsti krumpir i kremasti preljev) potražite vrste krumpira poput Yukon Golda ili crvenog krumpira. Oni će zadržati svoj oblik i nakon što kuhanja. Ako pak više volite kremasti, škrobni krumpir koji će upiti više preljeva (i ne smeta vam ako se raspadne), krumpir Russet sorte je za vas.

POGLEDAJTE VIDEO: Nemojte jesti proklijali krumpir

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Začinite vodu

Soljenje vode u kojoj kuhate krumpire pomoći će da oni budu slani i iznutra. Ako preskočite ovaj korak krumpiri mogu biti bljutavi jer će sol ostati samo izvana.

3. Nemojte ih kuhati ni previše, ali ni premalo

Da biste izbjegli pretjerano skuhane krumpire pobrinite se da ih kuhate u hladnoj vodi. To je zato što ubacivanje sirovog krumpira u kipuću vodu omogućuje da se oni izvana raspadnu prije nego što se iznutra skuhaju. Kako biste bili sigurni da ih nećete prekuhati, izvadite krumpire iz kipuće vode kad su al dente.

4. Narežite krumpire ravnomjerno

Ovo je ključno za održavanje konzistentne teksture krumpira. Ako se krumpiri razlikuju u veličini, neki on od njih će se prekuhati; dok će drugi biti sirovi. Odvojite vrijeme za jednolično rezanje, zbog konačnog rezultata to će se itekako isplatiti.

5. Začinite salatu u pravo vrijeme

Ako radite preljev na bazi majoneze, ostavite da se krumpir potpuno ohladi prije nego što pomiješate sastojke da se izbjegne topljenje majoneze (to će rezultirati pretjerano masnim jelom). Međutim, ako radite preljev na bazi octa, pomiješajte krumpir s octom dok su još topli da ih u potpunosti natopite okusima, piše Real Simple.

6. Ohladite ih ako želite salatu s lukom

Tradicionalna krumpir salata u našim krajevima podrazumijeva onu s lukom, začinjenu solju, uljem i octom. No da bi vam ispala savršena krumpire je potrebno ohladiti nakon kuhanja. Tada ćete ih lakše i ujednačenije rezati te vam se neće raspadati. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare