To je to što me zanima!

Šest brzih umaka za slasnu paštu bez ekstra nakuhavanja

U nedostatku vremena, a u napadaju gladi, situaciju spašavaju jednostavni i lagani umaci od rajčica, gljiva, češnjaka, a od pelata obrok je gotov za 10 minuta
Vidi originalni članak

Ako zbog pretrpanog rasporeda niste stigli skuhati večeru, situaciju će spasiti egzotični S.O.S. umak od badema koji se poslužuje za samo desetak minuta. Uzmite pola šalice badema, pola šalice svježeg bosiljka, rajčicu, žlicu nasjeckanog češnjaka i pola šalice maslinova ulja. Nakon što ste u vrućoj vodi blanširali bademe, stavite ih u blender i izmiksajte. Svemu dodajte bosiljak, rajčicu, maslinovo ulje i češnjak pa ponovno izmiksajte. 

Jednostavno prelijte preko tjestenine. Podjednako brzo radi se i umak od artičoka. Izvadite ih iz staklenke i izmiksajte u pire. Zatim na maslinovu ulju popržite dva češnja češnjaka, dodajte pire od artičoka, posolite pa pirjajte dvije minute. U nedostatku vremena, a u napadaju gladi, dobitna kombinacija je i bijeli umak od gorgonzole. Dva češnja češnjaka nasjeckajte. Pirjajte na tri žlice maslinova ulja, a čim češnjak poprimi zlatnu boju, dodajte nasjeckanu gorgonzolu i pirjajte dok se ne otopi. Dolijte 500 ml vrhnja za kuhanje pa prokuhajte. Prelijte tjesteninu, pospite naribanim sirom i uživajte.

Umak od suhih gljiva i parmezana

U pola litre vode namočite 15 dag suhih gljiva. U posudu s maslinovim uljem stavite gljive i pola od ukupne količine vode. Dodajte tri češnja češnjaka te kuhajte dok se sve ne zagusti. Preostalu vodu od gljiva dodajte vodi u kojoj kuhate tjesteninu. Prije posluživanja topli umak pospite naribanim parmezanom.

Najbrža pašta šuta na svijetu

Dva češnja češnjaka pirjajte na maslinovu ulju. Dodajte pola kilograma konzerviranoga graha i pola šalice mesne ili povrtne juhe. Kuhajte 15-ak minuta pa dodajte žlicu umaka od rajčice i mediteranskih začina. Nastavite kuhati pet minuta na srednjoj vatri. Na kraju dodajte kuhanu tjesteninu.

Slasna tjestenina s cvjetačom

Cvjetaču odvojite na cvjetove i prokuhajte. Zatim na maslinovu ulju pirjajte dva usitnjena češnja češnjaka. Dodajte kuhanu cvjetaču i pomno miješajte. Postupno dodajte nasjeckani peršin i začinite s malo papra. Podlijte s malo vode u kojoj se kuhala cvjetača. Prema želji, možete dodati i malo vrhnja za kuhanje. 

Lažna šalša s metvicom

Na maslinovu ulju popržite dva češnja češnjaka. Dodajte 500 ml pelata od rajčice. Miješajući, pelate usitnite kuhačom. Pirjajte deset min na laganoj vatri. Prije kraja dodajte nekoliko usitnjenih listova svježe metvice ili malo suhe majčine dušice.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • MicaMaca_2 29.09.2011.

    metvica paše malo kamo u jelo, mislim da ste se zabunili, vjerojatno ste mislili na čubar, primorski vrijesak, majoran ... kadulja daje nov i zanimljiv okus pašti ... korijandar je zanimljiv po okusu ali se kod nas jako malo koristi .. itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare