S ovim namirnicama napravit ćete sendviče za četvero ljudi, a sama priprema, nakon što ste ispekli meso, traje oko 15 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Pileća prsa stavite na lim za pečenje. Nožem napravite nekoliko proreza. Pomiješajte sastojke za umak u manjoj zdjelici. Prelijte umak preko piletine premazujući ravnomjerno. Rukama provjerite da umak uđe i u prorez napravljen na mesu. Posudu za pečenje čvrsto pokrijte dvostrukim slojem folije i stavite u pećnicu. Pecite od dva i pol do tri sata. Izvadite iz pećnice. Pažljivo uklonite foliju, pustite da sva para izađe, a zatim je uklonite i ostavite piletinu da se mrvicu ohladi. Nožem i vilicom zatim razdvojite i usitnite meso u posudi za pečenje i dobro ga promiješajte s umakom unutar lima za pečenje. Trganu piletinu poslužite preko kruha ili peciva.
Sastojci:
500 g piletine, 200 g umaka od rajčice, 100 ml aceto balsamica, 0,5 žličica morske soli, 1 žličica češnjaka u prahu, 1 žličica dimljene paprike, 0,5 žličica crnog papra, 1 žlica javorova sirupa