To je to što me zanima!

Seljačko pile na francuski način - savršeno za nedeljni ručak

Provanska mješavina začina, peršin, korijander, maslinovo ulje, češnjak i limun pečenom će piletu dati vrlo finu aromu. Recept je za pile teško dva kilograma koje se peče 50 minuta
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • pile od 2 kg
  • žlica provansalske mješavine začina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • šalica + žlica maslinova ulja
  • sok 1 limuna
  • 3 češnja češnjaka
  • po šalica sjeckanog peršina i korijandra 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Očistite i operite pile pa ga posušite papirnatim ručnicima. Kuhinjskim škarama prerežite pile uz kralježnicu s jedne i druge strane pa je izvadite te začinite provansalskom mješavinom, solju i paprom. Položite pile u posudu za pečenje. Prelijte žlicom maslinova ulja i pecite 35 minuta. Pomiješajte preostalo ulje, češnjak, korijandar, limunov sok i peršin pa promiješajte. Prelijte preko pileta i pecite još 15 minuta.   

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Vjeverica od 2 grama 22.05.2016.

    Seljačko pile. Mama ti seljanka !!

  • __Luka_ 22.05.2016.

    mmmm danas roštilj

  • Anakin 22.05.2016.

    Osjetim mmmiris i ovako !:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare