Provanska mješavina začina, peršin, korijander, maslinovo ulje, češnjak i limun pečenom će piletu dati vrlo finu aromu. Recept je za pile teško dva kilograma koje se peče 50 minuta
Vidi originalni članak
Sastojci:
- pile od 2 kg
- žlica provansalske mješavine začina
- sol
- svježe mljeveni papar
- šalica + žlica maslinova ulja
- sok 1 limuna
- 3 češnja češnjaka
- po šalica sjeckanog peršina i korijandra
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C. Očistite i operite pile pa ga posušite papirnatim ručnicima. Kuhinjskim škarama prerežite pile uz kralježnicu s jedne i druge strane pa je izvadite te začinite provansalskom mješavinom, solju i paprom. Položite pile u posudu za pečenje. Prelijte žlicom maslinova ulja i pecite 35 minuta. Pomiješajte preostalo ulje, češnjak, korijandar, limunov sok i peršin pa promiješajte. Prelijte preko pileta i pecite još 15 minuta.