Lagan se voćni miris dinje izvrsno slaže sa slanim pršutom i biranim sirom, a u nekim dijelovima svijeta od nje rade i rižoto. No mi vam donosimo prefin desert - sladoled od dinje
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- 5 žlica šećera u prahu
- 3 dl vrhnja za šlag
- usitnjena dinja (količina prema Želji)
Priprema:
1. Dinju operite, očistite je od sjemenki i usitnite je u blenderu ili propasirajte.
Jaja razbijte i odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Žumanjke izmiješajte električnim mikserom i kuhajte ih na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusnu, pa ih maknite na stranu i ohladite.
2. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i izmiješajte ih najvećom brzinom u čvrst snijeg. Dok miješate, postupno dodajte šećer u prahu. Kad je snijeg gotov, primiješajte mu lagano smjesu sa žumanjcima.
3. Vrhnje za šlag istucite u šlag i primiješajte ga smjesi s jajima. Tu smjesu dodajte usitnjenoj dinji i dobro izmiješajte da se svi sastojci sasvim prožmu. Ako je i dinja jako slatka, možete dodati malo limetina soka. Stavite u zamrzivač i - uživajte!