To je to što me zanima!

Savršeni desert: Tart s medom, bademima i sočnim malinama

Radi se o receptu za vrlo zdrav i ukusan kolač u koji se ne stavlja ni šećer, niti brašno, a nema ni jaja. Jednostavno ga je napraviti, a poseban okus daje mu tamna čokolada
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 125 g badema
  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • 3 žlice meda

nadjev:

  • 250 g tamne čokolade
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 10 malina

Priprema:

Bademe prepržite u tavi bez masnoće ili ih kratko prepecite u pećnici. Tostirane bademe sameljite sa zobenim pahuljicama u električnoj sjeckalici. Pomiješajte s kokosovim uljem ili maslacem, pa umiješajte med. Promiješajte i utisnite smjesu rukama u kalup premazan maslacem. Stavite u hladnjak ili zapecite na 220°C, oko 5 minuta.

Zagrijte slatko vrhnje, pa u njega ubacite čokoladu izlomljenu na kocke. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite je neka se ohladi, pa izlijte kremu po podlozi. Stavite u hladnjak na nekoliko sati, pa je ukrasite listićima badema i malinama.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • povijest činjenica 25.09.2017.

    Zar mi nemamo lijepih hrvatskih riječi za - tart - ako ne onda ih podhitno treba izmisliti.

  • slatko volim 24.09.2017.

    Nije loše samo ja svaki tart radim sa prhkim tijestom, te varijante sa podlogama bez pečenja ne šljivim baš u ničemu.

  • 24.09.2017.

    mljaccccc prekrasno:))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare