To je to što me zanima!

Savršene za jesen: Napravite fine praline punjene lješnjacima

Ovaj ukusni desert vrlo je jednostavno napraviti, a idealan je za jesensko razdoblje. Svidjeti će se svima, a osim toga, lješnjaci i čokolada dobri su za zdravlje
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 125 g prženih oljuštenih lješnjaka
  • 80 g šećera u prahu
  • 300 g tamne čokolade
  • žličica ulja
  • 60 ml tekućeg vrhnja
  • kakao za posipanje

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Sameljite 75 g lješnjaka i šećer. Dodajte 150 g čokolade i ulje pa napravite pastu. Zakuhajte vrhnje, dodajte prstohvat soli, uljite u smjesu i miksajte dok ne postane glatko. Ulijte smjesu u zdjelu i držite u hladnjaku dva sata. Zagrabite žličicu smjese, u nju stavite cijeli lješnjak i zarolajte.

Praline vratite u hladnjak i pripremite preljev. Na pari otopite 100 g čokolade. Nasjeckajte preostalih 50 g čokolade i dodajte topljenoj čokoladi. Vratite iznad kipuće vode na nekoliko trenutaka da se zgusne. Praline umačite u čokoladu, pustite da se ocijede i poslužite posute kakaom.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Megi blue 28.10.2021.

    Njamiiii....

  • GazimZlovence123 28.10.2021.

    Lješnjaci🙂

  • 27.10.2021.

    Ova kalorijska bomba.mora da je super fina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare