To je to što me zanima!

Savršena carbonara koja je gotova za samo 10 minuta

Jelo će biti još bolje ako imate domaća jaja, a ne zaboravite na pecorino sir - treba ga dodati u jaja, ali i ostaviti malu količinu za posipanje jela na kraju
Vidi originalni članak

Jamie Oliver predlaže recept za savršeno kremastu carbonaru kao idealno rješenje za večeru, jer za pripremu obroka treba tek desetak minuta. 

POGLEDAJTE VIDEO: Namirnice koje jačaju organizam

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci: 150 g bucatini tjestenine (dugačke šuplje tjestenine nalik špagetama), 40 g slanine ili pancete, tri velika jaja od kokoši iz slobodnog uzgoja, 50 g pecorino sira, sol i papar.

Priprema: Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. U međuvremenu zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Nasjeckajte slaninu na komade od pola centimetra i ubacite je u tavicu pa prepecite na slabijoj vatri. Kad komadići slanine porumene, isključite vatru i umiješajte žličicu crnog papra.

U posebnoj zdjeli odvojite žumanjke od dva jaja i dodajte preostalo jaje (bjelanjke sačuvajte za iduće jelo). Ulijte u jaja malo hladne vode i u zdjelu naribajte veći dio pecorino sira pa promiješajte. Ubacite tjesteninu s malo vode u kojoj se kuhala u tavicu sa slaninom, pa promiješajte da se okusi prožmu i pirjajte na smanjenoj vatri.

JEDNOSTAVNO I FINO Instant večera: Umjesto obične isprobajte 'ramen carbonaru'

Na kraju na sasvim laganu vatru dodajte jaja i lagano miješajte dok se na tjestenini ne stvori svilenkasta gusta krema. Poslužite s preostalim pecorino sirom. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Rafo 14.10.2024.

    Ovo jaje na slici je sirovo (bljak).

  • mars7 13.10.2024.

    Carbonara je super

  • Croatia will not forget 13.10.2024.

    Ovdje nešto nije uredu sa tim jajima ! Zašto se stavljaju umjesto vrhnja ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare