Jamie Oliver predlaže recept za savršeno kremastu carbonaru kao idealno rješenje za večeru, jer za pripremu obroka treba tek desetak minuta.
POGLEDAJTE VIDEO: Namirnice koje jačaju organizam
Sastojci: 150 g bucatini tjestenine (dugačke šuplje tjestenine nalik špagetama), 40 g slanine ili pancete, tri velika jaja od kokoši iz slobodnog uzgoja, 50 g pecorino sira, sol i papar.
Priprema: Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. U međuvremenu zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Nasjeckajte slaninu na komade od pola centimetra i ubacite je u tavicu pa prepecite na slabijoj vatri. Kad komadići slanine porumene, isključite vatru i umiješajte žličicu crnog papra.
U posebnoj zdjeli odvojite žumanjke od dva jaja i dodajte preostalo jaje (bjelanjke sačuvajte za iduće jelo). Ulijte u jaja malo hladne vode i u zdjelu naribajte veći dio pecorino sira pa promiješajte. Ubacite tjesteninu s malo vode u kojoj se kuhala u tavicu sa slaninom, pa promiješajte da se okusi prožmu i pirjajte na smanjenoj vatri.
Na kraju na sasvim laganu vatru dodajte jaja i lagano miješajte dok se na tjestenini ne stvori svilenkasta gusta krema. Poslužite s preostalim pecorino sirom.