To je to što me zanima!

Savršen ljetni obrok: Meksičke rolice od jaja gotove su za tren, a tu je i recept za domaću šalšu

Radi se o nešto drugačijoj varijanti omleta. Priprema se od jednog jajeta koje se peče kao palačinka, nadjene šalšom i svježim korijandrom, zarola i posluži - jede se i toplo i hladno
Vidi originalni članak

Sastojci za jednu rolicu:

  • 1 veliko jaje
  • malo ulja za prženje
  • 2 žlice šalše
  • 1 žlica svježeg korijandera
  • sol po želji

Postupak: 

Umutite jaje s jednom žlicom vode. Zagrijte ulje na tavi pa jaje ispecite kao da pečete palačinku, no jaje ne morate okretati, samo pustite da se dobro ispeče na srednje jakoj vatri. 

Prebacite omlet na tanjur, premažite šalšom i posipajte svježim, sjeckanim korijanderom. Ova rolica odlična je i topla i hladna. U hladnjaku može stajati do dva dana pa ih možete pripremiti više i vaditi po potrebi, prenosi bbcgoodfood.com 

OLAKŠAJTE SI ŽIVOT Top 15 recepata savršenih za ove vrućine: Bez nakuhavanja i preznojavanja uz štednjak

Recept za domaću šalšu

Sastojci: 

  • 500 g rajčica
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 5 žlica maslinova ulja
  • sol, papar
  • bosiljak
  • listići svježeg origana
  • žličica i pol šećera

Postupak:

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, a rajčice ogulite tako da ih nakratko uronite u vruću vodu (tako se koža puno lakše skida) i nasjeckajte. Pirjajte luk dok ne omekša pa ubacite rajčice i češnjak.

Dodajte i šećer kad sve provrije pa nastavite pirjati na laganoj vatri dok komadići rajčica ne omekšaju. Tad posolite i popaprite pa dodajte origano i bosiljak.

Želite li napraviti malu zalihu šalše da je uvijek imate pri ruci kad zatreba, tad vruću šalšu stavite u sterilizirane staklenke, prelijte po vrhu s malo maslinovog ulja, dobro zatvorite i čuvajte na hladnom mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 01.07.2021.

    Volim  Zuchinni i  quesadilla cheesse od meksicke hrane najvise 

Komentiraj...
Vidi sve komentare