Sastojci za jednu rolicu:
- 1 veliko jaje
- malo ulja za prženje
- 2 žlice šalše
- 1 žlica svježeg korijandera
- sol po želji
Postupak:
Umutite jaje s jednom žlicom vode. Zagrijte ulje na tavi pa jaje ispecite kao da pečete palačinku, no jaje ne morate okretati, samo pustite da se dobro ispeče na srednje jakoj vatri.
Prebacite omlet na tanjur, premažite šalšom i posipajte svježim, sjeckanim korijanderom. Ova rolica odlična je i topla i hladna. U hladnjaku može stajati do dva dana pa ih možete pripremiti više i vaditi po potrebi, prenosi bbcgoodfood.com
Recept za domaću šalšu
Sastojci:
- 500 g rajčica
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka
- 5 žlica maslinova ulja
- sol, papar
- bosiljak
- listići svježeg origana
- žličica i pol šećera
Postupak:
Luk i češnjak sitno nasjeckajte, a rajčice ogulite tako da ih nakratko uronite u vruću vodu (tako se koža puno lakše skida) i nasjeckajte. Pirjajte luk dok ne omekša pa ubacite rajčice i češnjak.
Dodajte i šećer kad sve provrije pa nastavite pirjati na laganoj vatri dok komadići rajčica ne omekšaju. Tad posolite i popaprite pa dodajte origano i bosiljak.
Želite li napraviti malu zalihu šalše da je uvijek imate pri ruci kad zatreba, tad vruću šalšu stavite u sterilizirane staklenke, prelijte po vrhu s malo maslinovog ulja, dobro zatvorite i čuvajte na hladnom mjestu.