Najvažnije pri isprobavanju čokolade je gledati je pažljivo i polako, rekla je britanska stručnjakinja Jennifer Earle, osnivačica 'Chocolate Ecstasy Tours', i dodala da bismo prilikom isprobavanja 'prave' čokolade trebali zagrizom dobiti lijepu pukotinu.
- Sisajući je, trebali biste dobiti drugačiji okus na početku, na sredini i na kraju. Kušajte je polako, prožvačite nekoliko puta, a onda sisajte komadić - pojasnila je.
POGLEDAJTE VIDEO:
Objasnila je da ne biste trebali jesti hranu ili piti najmanje 20 minuta prije kušanja čokolade i da biste trebali izbjegavajte nošenje parfema ili krema za ruke dok jedete.
Ako organizirate večeru, postoji mnogo načina kako poslužiti i čokoladu, kaže Jennifer.
- Pokušajte poslužiti čokoladu kao dio kanapea ili zajedno sa sirom. Čokolada zapravo sjajno djeluje sa sirom, uključujući sireve na biljnoj bazi. Ili, možete koristiti tamnu čokoladu za kanape - dodala je.
'Jednom kad je stavite u usta, neće mirisati na isti način'
- Prvo pomirišite čokoladu - kad je jednom stavite u usta, neće mirisati na isti način. Najbolje vrijeme za mirisanje je nakon što puknete komadić čokolade jer ispušta sve arome - kaže.
A, ako želite izbjeći prejedanje, Jennifer savjetuje da kupite kvalitetniju čokoladu s većim udjelom kakaa.
- Budući da je kakao prepun vitamina i minerala, on zapravo šalje signale vašem mozgu da vas obavijesti da vam je dosta prije nego što pojedete previše - zaključuje Jennifer, a piše Daily Mail.