To je to što me zanima!

Savjeti kako prepoznati svježu ribu: 'Ima svijetlu kožu koja se prelijeva u duginim bojama'

Ako srdele ili inćune nađete odmah pri otvaranju ribarnice, u 7 sati, znači da je riječ o ribi od prethodnog dana, ističe Ivan Kotarski s tržnice Utrina u Zagrebu, jer noćašnji ulov dolazi kasnije
Vidi originalni članak

Srdela mora biti čvrsta kad je uzmete u ruke, ne smije se previše savijati i važno je da nema krvi oko škrga. Ako je pustila krv i ima je dosta, to znači da dulje stoji. No kad je riječ o sitnoj plavoj ribi, Zagrepčani ne trebaju previše brinuti zbog toga kako prepoznati da je svježa. Od ponedjeljka do subote u većinu ribarnica u gradu stiže riba ulovljena prethodne noći, kaže Ivan Kotarski, vlasnik obrta za trgovinu koji na tržnici Utrina u ribarnici drži jedan od štandova s ribom. Dodaje kako je bitno samo imati na umu da svježe srdele ili inćune nećete naći odmah nakon otvaranja ribarnice, u 7 sati, jer ona dolazi malo kasnije. Ako je ima tako rano, onda je to ono što se nije prodalo od prethodnog dana.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare