Zdrave i ukusne lazanje s obiljem povrća mogu biti rješenje za sve roditelje koji žele da im djeca jedu više povrća. S pregršt boja zainteresirat će klince, a mozzarella i ricotta obogatiti okus
Vidi originalni članak
Neuobičajene lazanje nisu teške za pripremiti, a zbog povrća u nadjevu su lagane i ukusne.
POGLEDAJTE VIDEO: Namirnice s najviše nutrijenata.
Sastojci:
- Patlidžan
- 250 g smrznutog špinata
- 425 g ricotte
- jaje
- 1/2 šalice parmezana
- 1 i 1/2 šalica pasirane rajčice
- 5 listova za lazanje
- šalica narezane mozzarella
- sol, papar
Priprema:
- Kolutove patlidžana posolite, popaprite i pecite 12 min na 200°C.
- Izmiješajte špinat, ricottu, jaje, parmezan i malo papra.
- U lim ulijte malo rajčice i prekrijte tijestom, zatim stavite pola količine mješavine s ricottom, trećinu mozzarelle i prekrijte patlidžanom.
- Ponovite slaganje, a patlidžan ovaj put prelijte rajčicom, kao i zadnji sloj tijesta.
- Pecite 30 min, pospite Mozzarellom i pecite još 15 min.