To je to što me zanima!

Šaran na rašljama i fiš paprikaš u novom broju "Skuhatćute"

Saznajte kako tradicionalne slavonske specijalitete pripremaju pravi majstori, a donosimo i njihove recepte. Potražite i jela za osvježenje u vrućim ljetnim danima
Vidi originalni članak

U novom broju gastromagazina Skuhatćute donosimo čuvane recepte dunavskih alasa iz vinskog carstva obitelji Josić. Izdvajamo najbolje baranjske specijalitete: perkelt od soma, fiš paprikaš te šarana na rašljama, poslasticu koju vole čak i oni koji ne daju prednost riječnoj ribi. 

Uživanje u domaćoj hrani nastavljamo brzim i jednostavnim ljetnim specijalitetima. Pita sa šunkom, mediteranski hamburgeri, pizza s pečenim povrćem, panini s pršutom i sirom, focaccia te bruschette samo su neke od ideja koje predlažemo. 

Kako bi se rashladili i iskoristili najbolje od sezonskog povrća donosimo i hladna jela za osvježenje u vrućim danima. Raskošne salate, juhe i marinirani morski plodovi pripremaju se kratko, a zatim dovršavaju u hladnjaku.  

Iskušana kremasta fantazija s kupinama samo je jedna od brojnih varijacija na temu kolača u čaši koji mame laganom kremom, mirisnim aromama i efektnim izgledom. Idealni su za posluživanje na ljetnim zabavama, a kako bi bili što bogatiji ukrašavaju se puslicama, mljevenim keksima ili orašastim plodovima. 

Ne zaboravite nam poslati Vaše recepte i fotografiju jela jer najslasnije nagrađujemo.

Novi broj Skuhatćute potražite u subotu uz 24sata za samo 1,99 kune.   

Idi na 24sata

Komentari 27

  • GOGS_3 20.08.2013.

    Čula sam da šarana treba znat pripremit jer se inače osjeti miris po mulju. ??? Nisam probala da bi znala!

  • 17.08.2013.

    nikad probala;))

  • user_252727 16.08.2013.

    Upravo sam se napapala fiša i mogu reći da je fantastičan i ljut ..... mmmm....

Komentiraj...
Vidi sve komentare